Trening iz projektnog menadžmenta - pisanje projektnog prijedloga

Fondacija tuzlanske zajednice organizuje besplatan ˝Trening iz projektnog menadžmenta-pisanje projektnog prijedloga˝ te ovom prilikom poziva zainteresovane građane/ke, predstavnike i predstavnice organizacija civilnog društva kao i predstavnike i predstavnice javnih ustanova koji/e žele unaprijediti svoja znanja iz oblasti projektnog planiranja da se prijave.

Trening se realizuje u okviru projekta ˝Naša zajednica je naša odgovornost˝ koji Fondacija tuzlanske zajednice implementira u okviru programa ˝Snaga lokalnog˝ uz podršku USAID-a (Američka agencija za međunarodni razvoj u BiH).

Cilj treninga jeste da učesnicima pruži osnovna znanja o projektnom planiranju, procesu izrade projektnog prijedloga, načinu formulisanja projektne ideje, projektnim elementima, realizaciji, praćenju i vrednovanju rezulatata projekta. 

Trening je namijenjen svim zainteresovanim pojedincima, aktivistima, volonterima, članovima i

uposlenicima organizacija civilnog društva, ali i drugim subjektima koji nemaju iskustva u projektnom planiranju, izradi i pisanju projektnih prijedloga.

Učesnici koji prođu edukaciju imat će priliku da iskoriste i direktnu savjetodavnu podršku mentora u slučaju da imaju potrebu za izradom i kreiranjem projektnog prijedloga. 

Trening će se realizovati u periodu od 27. do  29. novembra  2020. godine u terminu od 09:00 – 16:00h. Mjesto realizacije treninga biće naknadno određeno. U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije organizator će ponuditi novi termin ili mogućnost slušanja treninga putem on line platforme.

Broj mjesta je ograničen. Fondacija tuzlanske zajednice zadržava pravo odabira kandidata u slučaju većeg interesa.

Ova aktivnost realizuje se zahvaljujući  velikodušnoj podršci Američkog  naroda kroz program "Snaga lokalnog" Američke agencije za međunarodni  razvoj u BiH (USAID). Sadržaj je odgovornost Fondacije tuzlanske zajednice i ne odražava nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD-a.

Podaci o učesniku
Molimo Vas da odgovorite na sljedeća pitanja
Podaci o organizaciji